Potražnja za supervizorima obuke u inostranstvu

O čemu se radi?

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika “SUMP” i Jeunes Agriculteurs (Francusko udruženje mladih poljoprivrednika) žele da uspostave ponudu o mobilnosti na inostranim farmama uz formativni i profesionalni pristup.

Jeunes Agriculteurs je već investirao u pomoć mladim ljudima koji će postati poljoprivrednici kroz jedinstven proces osnovan u Francuskoj i želi da se fokusira na traženje inostranih poljoprivrednika koji bi prihvatili mlade buduće poljoprivrednike.

U tom smislu pozivamo mlade poljoprivrednike iz Srbije da budu domaćini mladim poljoprivrednicima iz Francuske.

Zašto da učestvujete?

Stažiranje u inostranstvu, bilo tokom studija ili kao deo procesa stvaranja jednog poljoprivrednika, unapređuje otvorenost i bolje razumevanje pretnji i šansi poljoprivrednog okruženja.

Verujemo da stažiranje u inostranstvu jeste ključ u stvaranju jakih projekata sa boljim strateškim pristupom čime se jemči bolja održivost poljoprivrednih gazdinstava.

Kako da nas podržite?

Želeli bismo da kreiramo bazu inostranih poljoprivrednika i tako omogućimo srpskim i francuskim sadašnjim i  budućim poljoprivrednicima da otkriju sve evropske i svetske tipove proizvodnje i metode.

Da bismo mogli da stvorimo tu bazu, zamolili bismo Vas sledeće:

  • Prijavite se za spisak supervizora koji bi bili spremni da prihvate mlade ljude u Srbiji.
  • Pošaljite nam sledeće podatke (* obavezno): prezime *, ime*, datum rođenja*, adresa gazdinstva *, vebsajt, telefon *, email *, proizvodnja *, područje gazdinstva *, raspored smena *, mogući period obuke *, period prihvata *, načini zemljoradnje i stočarstva *, kapacitet (jedan ili više kandidata istovremeno) *, da li je domaćin ranije ugostio kandidata *, da li će kandidat imati svoju sobu ili će je deliti sa drugim kandidatom *, da li je domaćin u mogućnosti da ugosti kandidata u pristojnim uslovima (čista soba, 3 obroka dnevno, čist zajednički dnevni boravak itd) *, kratak opis gazdinstva, specifičnost gazdinstva.

Dodatne informacije ćemo možda kasnije tražiti.

Supervizor mora da:

  • Bude poljoprivrednik najmanje četiri godine
  • Garantuje dobre životne uslove
  • Pripremi dolazak kandidata (odgovaranjem na pitanja kandidata, davanje informacija o aktivnostima itd.)
  • Bude u mogućnosti da ugosti kandidata tokom celog perioda obuke
  • Pristane na objavljivanje gorenavedenih podataka na našem veb-sajtu
  • Kontaktira Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika “SUMP” radi identifikovanja mogućih problema u cilju konstantnog poboljšanja mreže, ali i da bi se dala povratna informacija o pozitivnim aspektima programa i njegovog razvoja

Koje su ključne informacije o stažiranju?

  • Stažiranje će trajati između 1 i 6 meseci
  • Kandidat neće biti plaćen
  • Poljoprivrednik neće biti plaćen. Cilj je prihvatiti kandidata u svrhu neprofitnog obrazovanja
  • Početak stažiranja će biti predmet sporazuma između mesta gde će kandidat imati obuku za poljoprivrednika, kandidata i supervizora.

Kako možete pomoći u razmeni?

Za Vaše učešće zauzvrat Vam nudimo reciprocitet. To znači da kandidat iz naše zemlje može da kontaktira Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika “SUMP”  i dođe na neko od francuskih gazdinstava.

Koga kontaktirati?

Sekretar udruženja, Aleksandar Milovanović,

mail: aleksandar.milovanovic@sump.rs

Tel : 064/170-40-32