Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP), uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, 19. i 20. oktobra 2018. godine organizuje 2. poljoprivredni sajam mladih poljoprivrednika u Novom Sadu.

Sajam je jedinstvena prilika da se mladi poljoprivrednici, članovi SUMP-a predstave i izlože svoje proizvode, kao i prikažu svoje aktivnosti u oblasti poljoprivrede i agrobiznisa. Na sajmu su uzeli učešće mladi proizvođači iz svih krajeva Srbije koji se bave ratarskom proizvodnjom, kao i preradom sirovina iz oblasti stočarstva, povrtarstva, voćarstva itd…

U okviru Sajma, SUMP je predvideo održavanje niza pratećih aktivnosti, savetovanja i poslovnih susreta mladih poljoprivrednika.

U okviru Sajma je održana Konferencija “Mladi privrednik u poljoprivredi”, koja se održala u Studiju M Radio Novog Sada. Osim mladih poljoprivrednika iz cele Srbije, govorili su i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskog sekretarijata za privredu kao i predstavnik Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.