Српско удружење младих пољопривредника – СУМП, 19. маја 2018. године у великој сали Привредне коморе Војводине са почетком у 18:00 часова, организује трећу конференцију под називом ” Млади пољопривредници у Србији и ЕУ ” у оквиру 85. међународног Сајма пољопривреде у Новом Саду.

Овим путем позивамо заинтересоване да присуствују на СУМП конференцији.

Овакав догађај ће промовисати младе пољопривреднике и изазове са којима се они сусрећу, те уједно бити прилика за размену искуства.

Конференција представља међународни скуп младих пољопривреднка и  тематски ће бити сконцентрисана на искуства младих пољопривредника из Србије и европских земаља, однос Државних институција према младим пољопривредницима у Србији, ИПАРД програм Србије, а током дискусије разговараће се и о додатним начинима унапређења сарадње младих пољопривредника из Србије и младих пољопривредника из земаља Европске уније.

Тим поводом гости и на овогодишњој конференцији су наше колеге млади пољопривредници из земаља ЕУ (Белгија, Чешка, Мађарска, Пољска, Бугарска, Хрватска)- међу којима учесници су и актуелни председник Jannes Maes и потпредседник Tomas Fenix – СЕЈА – European Council of Young Farmers.

СЕЈА – European Council of Young Farmers  окупља око 2.000.000 (двамилиона) младих пољопривредника из европских земаља и учествује у стварању Централног пољопривредног закона Европске уније (CAP) и ове године слави 60 (шездест) година од постојања и СУМП је једино удружење на нивоу Р. Србије које има статус придруженог члана СЕЈА – European Council of Young Farmers и веома је значајно да млади пољопривредници чују њихова исксутва.

СУМП ће за време Сајма пољопривреде у Новом Саду имати штанд у хали 1 те позивмо заинтересоване да нас посете.