OBAVEŠTENJE I POZIV ZA UČEŠĆE NA SAJMU MLADIH POLJOPRIVREDNIKA  (05.10.2017.-06.10.2017).

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP uz saradnju sa Novosadskim sajmom u okviru sajma turizma LORIST u period od 05. do 06. 2017. godine u Master hali Novosadskog sajma organizuje prvi Sajam mladih poljoprivednika.

Mladi poljoprivrednik je osoba koja se bavi poljoprivredom, a mladja je od 40 godina.

Izložba proizvoda mladih poljoprivrednika je događaj koji bi okupio mlade poljoprivedike iz cele Srbije a na njihovim štandovima bi mladih poljoprivednici iz njihvog okruga promovisali i prodavali sopstvene proizvode.

Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je podržao akciju sa porukom da se kupuju proizvodi mladih poljoprivrednika koiji su nastali u Srbiji i time bi kupci omogućili mladima da ostanu na selu i žive od svog rada.

Izložba proizvoda mladih poljopirvednika je jedinstvena sajamska manifestacija u Srbiji, jer svojim izlagačima nudi jednostavan i brz način za prijavljivanje i nastup na sajmu. Sajam funkcioniše po principu “donesi i izloži” tj. iznajmljivanja kompletno opremljenog štanda (izabrane kvadrature) i pripreme štanda za izlaganje od strane organizatora. Dužnost izlagača je samo da donese proizvode i na adekvatan način aranžira svoj štand.

Nadam se da ćemo ovakim manifestacijama pomoći rastu broja mladih poljoprivrednika jer kako su i sama istraživanja pokazala, mladi zapošljavaju više ljudi po poljoprivrednom gazdinstvu od proseka, postižu veći standard proizvodnje od proseka, veću produktivnost rada i imaju više obrazovanja.

Prijavljivanje za učešće na sajmu je vrlo jednostavno, potrebno je da nam se do petka 08. septembra obratite na našu mail adresu: info@sump.rs