Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika „SUMP“ u saradnji sa Novosadskim sajmom organizuje 2. Konferenciju o mladim poljoprivrednicima pod nazivom „Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU“, koja će se održati u subotu 13. maja 2017. godine u 13:00 časova u sali 5, Kongresnog centra „Master“, Novosadskog sajma (Hajduk Veljkova 11, Novi Sad).

Konferencija predstavlja drugi međunarodni skup mladih poljoprivrednika u Republici Srbiji.

Na konferenciji će učešće uzeti članovi SUMP-a, poljoprivrednici iz cele Srbije, predstavnici javnog sektora, vladinih i nevladinih organizacija i predstavnici Evropskog veća mladih poljoprivrednika „CEJA“ kao i predstavnici medija. Ovaj događaj promovisaće mlade
poljoprivrednike i izazove sa kojima se oni susreću i ujedno biti prilika potencijalnim poslovnim partnerima za uspostavljanje saradnje i razmenu iskustva.

Konferencija će tematski biti skoncentrisana na iskustva mladih poljoprivrednika iz Srbije i evropskih zemalja, odnos Državnih institucija prema mladim poljoprivrednicima u Srbiji, IPARD program Srbije, a tokom diskusije razgovaraće se i o dodatnim načinima unapređenja saradnje mladih poljoprivrednika iz Srbije i mladih poljoprivrednika iz zemalja Evropske unije.

Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju konferenciju.